Kirjallisuus

Nordic Pro-Fly Fishing / Mikko Halonen on julkaissut kolme omakustanne kirjaa perhokalastuksesta.

Valikoituja Lohiperhoja -kirja (ISBN 952-91-8188-4) julkaistiin vuonna 2005. Kirjan ainoa painos on loppuunmyyty (12.10.2006). Uusintapainosta ei ole tulossa.

Perhokalastajan Harjus -kirja (ISBN 978-952-92-1537-9) julkaistiin vuonna 2008. Kirjan ainoa painos on loppuunmyyty (10.8.2013). Uusintapainosta ei ole tulossa.

Siikaperhoja -kirja (ISBN 978-952-92-9621-7) on ilmestynyt tammikuun lopussa 2012.

SIIKAPERHOJA -kirja

Vaikka Suomi on tuhansien siikajärvien maa, siian perhokalastuksesta ja siikaperhoista on ollut saatavilla yllättävän vähän tietoa. Siian perhokalastusta on pidetty haasteellisena kalastusmuotona, etenkin järvillä. Kalastus helpottuu, kun tietää millaisella perholla kannattaa kalastaa, mihin aikaan ja missä tilanteissa.

SIIKAPERHOJA -kirjassa sen tekijä Mikko Halonen esittelee omia ja kalastavien ystäviensä testaamia ja hyväksi toteamia siikaperhomalleja. Perhojen rakenteen ja käytettyjen sidontamateriaalien lisäksi kerrotaan jäljiteltävistä hyönteisistä ja kalastustekniikoista. Siian perhokalastuksessa oikean ravintokohteen jäljittely on tärkeintä. Olennaista on myös kerrottu tieto ajankohdasta viikkotasolla, jolloin perhoa kannattaa käyttää. Tämän kirjan luettuasi toimivan siikaperhon valinta ei ole enää kovin vaikeaa.

Kirjassa esitellään peräti 166 siikaperhoa, joten vaihtoehtoja löytyy jokaiseen kalastustilanteeseen kauden edistymisen mukaan. Vaikka kirjan nimi on Siikaperhoja, toki esitellyt perhomallit kelpaavat myös muille kalalajeille.

Tee tilaus nyt! Kirjan tilaushinta näiden sivujen kautta on 30 € (sis. Alv. + postituskulut). => TILAUKSET

Tutustu kirjan sisältöön (pdf-tiedostot) Acrobat Reader ohjelmalla: Kirjan kansi, takakansi ja Sivunäytteitä