Yritystiedot

Nordic Pro-Fly Fishing toiminimi on rekisteröity joulukuussa 2004. Toimipaikka on Oulu.

Y-tunnus: 1926228-9 (Alv. rek.), VAT: FI19262289

Toimiala: Perhokalastuksen konsultointi-, koulutus- ja oheispalvelut, julkaisutoiminnan materiaalien tuottaminen, kilpailu- ja messutoiminta, perinteinen ja
sähköinen kustannus- ja julkaisutoiminta, multimediatuotanto ja matkanjärjestämispalvelut.

Yhteystiedot:

E-Mail: info@pro-flyfishing.fi

Nordic Pro-Fly Fishing toiminimen taustahenkilö on Mikko Halonen. Hän on tunnettu persoona suomalaisessa perhokalastuskulttuurissa. Hänen artikkelinsa ovat tulleet tutuiksi Suomalaisissa ja myös ulkomaisissa alan harrastelehdissä jo vuosikausien ajan. Hän on harrastanut perhonsidontaa vuodesta 1984 ja perhokalastusta vuodesta 1986. Kosketuksen perhokalastuksen oppeihin hän sai Iijoella, Taivalkoskella jossa hän on syntynyt. Suuremman osan elämästään hän on kuitenkin asunut Oulussa. Viime vuosien aikana ”kotikohteeksi” ovat muodostuneet Oulun alueen järvet ja siiankalastus, kuten järvikalastus yleensä on vienyt mennessään.

Perhokalastuksen kirjallinen tuotanto alkoi 1994 ja ensimmäiset artikkelit julkaistiin Perhokalastus -lehdessä. Sen jälkeen niitä on julkaistu yli 100 kappaletta (tarkempaa tietoa referenssilistassa). Hän on ollut perustamassa Pohjolan Perhokalastaja -lehteä, sekä oli toimituskunnassa vuosina 1998-2006. Artikkeleita ja valokuvia on julkaistu useita vuosien saatossa. Artikkeleita on julkaistu myös Fly Fishing and Fly Tying -lehdessä, The Journal of the Grayling Society -julkaisussa, Flugfiske i Norden -lehdessä, Fliegenfischen -lehdessä ja Stzuka Lowienia -lehdessä. Valokuvia on julkaistu mainoksissa ja useissa kirjoissa Suomessa ja ulkomailla.

Ensimmäinen oma kirja oli Valikoituja Lohiperhoja -kirja joka julkaistiin helmikuussa 2005. Toinen kirja on yhdessä Dr. Stanislaw Cios:n kanssa kirjoitettu Perhokalastajan Harjus, joka julkistettiin 15.3.2008. Viimeisin tuotos on Siikaperhoja -kirja joka ilmestyi helmikuussa 2012.

Suosituin kohde perhokalastuksessa on Harjus, niin joella, järvellä kuin merelläkin. Myös siika, lohi, taimen ja hauki ovat mukana listalla. Vuosien saatossa tutuksi ovat tulleet Pohjoismaiden, Kuuban ja Kuolanniemimaan, Finnmarkin ja Slovenian kalastuskohteet. Vuonna 2009 toiminimi toi markkinoille uudella Vespertina tuotemerkillä perhokalastusvälineitä.

Jäsenyydet: Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry, Pohjoisen Luontokuvaajat ry, Suomen tietokirjailijat ry, Canon Professional Services (CPS), Oulun Seudun Perhokalastajat ry ja Länsi-Pohjan Perhokalastajat ry.

Referenssilista: REFERENSSILISTA