HYDROPSY -perho

HYDROPSY -perho

Vesiperhosen toukkavaiheen jäljitelmäperhot ovat tärkeimpiä larvastuksen käyttöperhoja. Hydropsy jäljittelee putkettomia Hydropsychidae – siiviläsirvikkäitä, Hydropsyche suvun siiviläsirvi (Hydropsyche pellucidula) lajia. Joka on yleisimpiä lajeja virtavesissämme. Siiviläsirvit joutuvat usein virran vietäväksi ajeeseen ja päätyvät siten myös kalojen ruoaksi. Perhomalli on testattu toimivaksi Keski-Suomen koskilta, Iijoen kautta aina Lapin virtavesiin.

Koukku: 10, Tunca T70 tai TMC 2487 tms.

Lanka: oliivi

Painotus: paksua 0.025” lyijylankaa lähes koko rungon matkalle yksi kerros

Selkä: vaaleanruskea Scud Back ¼ ” tai vaaleanoliivi

Kierre: ohut siima (0.15 mm)

Runko: vaalea kermanvärinen dubbaus, sekoitettuna valkoinen hyljejäljitelmä ja beige Scintilla

Etuosa: sidontalanka

Jalat: 6 fasaanin pyrstösulasta nypittyä siikasta

Lopuksi nypitään sidontaneulalla mahapuolelta kierteiden välistä dubbinkia esiin koko rungon matkalta. Leikataan se sitten 2-3 mm:n pituiseksi, jolloin siitä saadaan kidusjäljitelmät aikaiseksi. Lopuksi värjätään vedenkestävällä tussilla pään yläpuoli ja kaksi ensimmäistä jaoketta mustaksi. Näin saadaan tehtyä heimon tunnusomaiset kilpiväritykset. Lisäksi värjätään selkää ja sivuja epätasaisesti oliivilla tussilla värityksen täydentämiseksi. Jos käytetään selkämateriaalina oliivia, niin käytetään värjäyksessä vastaavasti ruskeaa tussia.